Reha Midilli Anadolu Lisesi 2204-A projesi için Bergama'da Nesrin Ermiş Pavlis'in atölyesindeydi. Görsel sanatlar Öğretmeni Ayşegül IŞIK danışmanlığında yapılan Anadolu'nun Son Karatabakları adlı projenin fikri 9D sınıf öğrencisi Eylül Deniz TOKER'den geldi.
IŞIK " Eylül, Projenin yazılma ve onaylanması aşamasını 9d sınıfından Didar BARDAKÇI ve 10c sınıfından Selin Daşdemir'le paylaştı. Birlikte başarılı bir çalışma ortaya çıkardılar. Projenin konusu koybolma tehlikesi altında olan karatabaklık mesleği ile birlikte parşömenin de yok oluşu idi. Bu yok oluşa dikkat çekmek amacıyla son karatabak İsmail Araç'tan el alan Nesrin Ermiş Pavlis'ten bize bir atölye çalışması yapmasını istedik. O da isteğimizi mutlulukla karşıladı. 52 öğrenci 4 öğretmenle birlikte Nesrin hanımın kapısını çaldık. Çok misafirperver bir şekilde karşılandık. Parşömenin geleneksel yöntemlerle yapılışını izlerken parşömenin tarihini, karatabaklık mesleğiyle birlikte yok olma tehlikesi altında olduğunu, öğrendik. Yok oluşa dur demek için Nesrin bu mesleği sürdürme misyonunu üstlenmişti. Tüm bu çabalar ona 'Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı' unvanını kazandırmıştı. Pavlis'e el veren parşömen ustası İsmail Araç' ise "Yaşayan İnsan Hazinesi" ilan edilmisti.
Öğrenciler parşömen yapımını izlediler ve dokundular havuzları aletleri incelediler. Dünya kültürel mirasının taşıyıcılarını tanımaktan mutlu olarak ayrıldılar. Kültürel mirasın korunması temalı çalışmamızı UNESCO Dünya Miras listesine girip 999. miras olan Bergama tarih kültür mimari gezisiyle taçlandırdık.
" dedi.